V. Malá Bechovská
19. 6. 2009

Dne 19. června 2010 se na Bechově konal 5. ročník Malé Bechovské. Jsou to neoficiální závody v několika disciplínách: Trail, Parkur 60 a 90 cm a Vlajky (barely). Zúčastnilo se celkem 39 soutěžních dvojic z Bechova, Horního Bousova, Starých Hradů, Dlouhé Lhoty, Jabkenic, Řitonic, Studénky, Bakova, Markvartic a Podlázek.



Jako každý rok i letos to byla parádní akce, i když v pátek se to počasí tvářilo velmi ponuře, naštěstí si v sobotu dalo říci a sluníčko vysušilo lóužičky, takže se mohly bez problémů uskutečnit všechny plánované soutěže, a nikoho nezábly nóžičky, jak by určitě podotkl Dušan se svým básnickým střevem. Velký dík patří samozřejmě organizátorům této akce, zejména Milče, Oldovi a Dušanovi, neboť přípravy byly jistě náročné!!! a dalším, kteří k organizaci alespoň nějakým dílem přispěli. Království Bechovské letos opět zabojovalo a musím říci, že i zabodovalo! Za vše mluví krásné druhé místo v trailu dvojice Milča s Růženkou, neméně krásné 2. místo Péti Kasala s Captainem v parkuru 60 cm a 3. a 4. místo bratří Králů na Laikovi ve vlajkách. Pepa Vojta letos získal 5. místo v 60tce a 6. místo v 90tce parkurech, kdy kolem Toffiny celou dobu pobíhala a řehtala malá Tennessee, má průpravu již od mala, do skoků se sice nehrnula, ale za celý parkur toho naběhala víc než máma :o) Také Šárka Vrabcová s Carolínou si jistě letos udělala radost pěkným 6. místem v trailu, jen tak dál! Další úspěchy už se třeba tolik nepromítly do pořadí, nicméně určitě jsou motivací pro příště, kupříkladu trail Anetky s novým koníkem Juráškem, trail Péti Kasala s Amorem, který soutěžil poprvé ve svých třech letech (myslím Amora, Péťa už je trošku starší :o), ale i první 60tka Marcely s Captainem a Péťova 90tka s týmž koníkem. Do příště jistě vybrousí techniku, pořadím zase trochu zamíchají a vylepší skóre! Takže se těšme, co přinese 6. Malá Bechovská - zase za rók!

Disciplíny:

Trail: průjezd brankou (otevřít a zavřít); překračování bidel a otáčení se ve vymezeném prostoru; přechod lávky; vyzvednutí vlajky a slalom mezi kužely; zajetí mezi bidla a vycouvání.

Parkur 60 cm: 8 skoků ve výši 60 cm

Parkur 90 cm: 8 skoků ve výši 90 cm

Vlajky: závody ve dvojicích vyřazovacím způsobem; kdo rychleji vyzvedne vlajku, objede dva sudy, vrátí vlajku na své místo a doběhne do cíle, pokračuje do dalšího kola.

Stáhněte si výsledky a mrkněte do fotogalerie.

Tady je také odkaz na fotky Petra Novotného a Terezy Svobodové.


zpět