III. Sehnání stád
13. 11. 2010

V sobotu 13.11.2010 se konal již třetí ročník, tím tedy tradičního, "Sehnání stád". Oproti ročníkům předchozím se díky přestěhování Dušana s Gerou z Horního Bousova na Bechov, stalo pořadatelskou stájí Bechovské království. V 11:00 hodin se na jízdárně v Bechově sešlo rekordních 16 jezdců s koňmi (2008-15; 2009-15), kteří tentokrát nehonili krávu, neboť Dušan vezoucí trofej "hnal" celou skupinu před sebou.

A kteří honáci se letošního ročníku účastnili? Za domácí stáj Dušan Kratochvíl s Gerou, Milča Králová s Prérijní růží, Gita Odstrčilíková s Laikem a Vlaďka Kasalová v sedle Amora. Horní Bousov byl reprezentován Tomášem Dajčem s Sheilou, Kdanice zastupoval Pepa Dajč s Limitem, Dolní Bousov Pepa Bůžek s Beethowenem a Markvartice Laďka Halbichová s Žuchajem. Dále se účastnily zástupkyně Dlouhé Lhoty Jiřka Andělová s Vendulou a Tereza Paříková s Commetem. V sedle Carolíny jela Šárka Vrabcová a v sedle Peter's Glory Martina Dubická za ranč Tak na co čekat. Nesmíme opomenout zástupce Starých Hradů, tedy Honzu Rosického na Korsice, Evu Kalinkovou s Night Devilem a Martinu Prekslovou s Largasem. Poslední účastnicí byla Verča Křovinová s Paintbolem, reprezentující Telib.

Všech 16 účastníků v plné parádě, včetně dvou narychlo sehnaných kravek

Trasa vedla z Bechova přes Svobodínské lesy k Petkovům, kolem kterých se projelo do Dlouhé Lhoty, kdy byli všichni díky Martině Dubické občerstveni. Po občerstvení byla jako nejlepší honák putovní kravkou oceněna Martina Dubická, která byla rovněž pověřena organizací příštího ročníku "Sehnání stád".

Závěrem si velký dík zaslouží všichni účastníci za bezproblémový průběh celé vyjížďky a hlavně Petr Kasal, který celou trasu proběhl po svých s foťákem v jedné ruce a kočárkem vezoucím dceru Šárkou v ruce druhé.

Sepsal Dušan KRATOCHVÍL

Slavnostní předání putovní kravkyPéťa s Šárkou

zpět