VI. Malá Bechovská
18. 6. 2011

V sobotu 18. 6. 2011 se na jízdárně Bechovského království uskutečnil již 6. ročník tradičního hobby zápolení - Malá Bechovská. Jako každoročně účastníci měřili své dovednosti v soutěžích TRAIL, PARKUR do 60cm, PARKUR do 90cm a VLAJKY. Ačkoli počasí příliš nepřálo, až do osmi hodin pršelo, sjelo se do Bechova 28 startujících dvojic složených z 26 jezdců a 24 koní. Celkem se tak do hobby zápolení zapojili reprezentanti šesti stájí. Přestože ve startovním poli chyběly některé známé a úspěšné dvojice, byla úroveň dobrá, neboť své umění ukázali noví soutěžící. Mimo nových soutěžících byly k vidění i nové vlajky "Malé Bechovské".

Co se týče skokových soutěží, tak ty žádné překvapení nepřinesly. Byla jasná nadvláda jezdců ze Starých Hradů, kterým sekundují děvčata z Dlouhé Lhoty a A. Indráková z Horního Bousova. Ostatní jezdci předvedli velmi dobré výkony, které sice na výše zmíněné zatím nestačí, ale je znatelný posun všech jezdců k lepším výsledkům.

Trail s sebou přinesl úspěchy tradičních jezdců, ale i zajímavá umístění soutěžících, u kterých by to před závodem málokdo předpokládal. Soutěž, ve které se tradičně "perou" jezdci Bechova a Horního Bousova doplnění o Šárku Vrabcovou, přinesla překvapení v podobě jezdkyň ze Starých Hradů, které v tradiční westernové disciplíně zaznamenaly velké zlepšení, jež korunovala vítězstvím M. Prekslová.

Poslední soutěž dne Vlajky byla nabita známými jezdci, kteří se poprali o přední umístění a novicům v soutěži dopřáli (ač po vyrovnaných bojích) spíše zkušenost než boj o stužky. Na prvních třech místech se po dlouhé době neumístil žádný strakatý, ani tmavý kůň, ale letošní vlajky patřily světlým koním. Zaslouženě zvítězila A. Indráková, ale překvapivým výsledkem se dá asi hodnotit i 2. místo O. Krále a především 3. místo J. Bůžka.

Závěrem lze konstatovat, že po první třetině 3B-CUPu je jasné, že tento rok to bude hodně zamotané a rozhodovat bude každý bodík a každé umístění v TOP10.

No a úplně na konec se patří poděkovat všem divákům za příjemnou atmosféru, jezdcům za účast a fair-play přístup, organizátorům, technickému zabezpečení, dokumentaristům a občerstvovací četě. Díky všem za příjemně strávený den ve společnosti koní a jejich lidiček.

sepsal Dušan Kratochvíl



VÝSLEDKY a FOTOGALERIE

zpět